Glow Eindhoven | 580.000+ bezoekers

Het innovatieve karakter van de stad

GLOW is een lichtkunstfestival in de openbare ruimte van Eindhoven. Elke editie heeft een thema dat wordt meegegeven aan de gemiddeld 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Deze kunnen ze geheel naar eigen en vrije interpretatie in hun lichtkunstwerk te verwerken.

Opdrachtgevers:
Glow Eindhoven
Intelligent Lighting Institute TU/e

Productienaam:
Glow Eindhoven

Locatie:
Eindhoven

Bezoekers:
580.000+

SAMENWERKING

Creëer een verzameling lichtkunstwerken dat het innovatieve karakter van de universiteit uitstraalt. Dat was de opdracht die studenten van de Technische Universiteit Eindhoven kregen. Door de kennis, ervaring en het geduld wat Hoevenaars heeft, zijn we gevraagd om de studenten in dit proces te ondersteunen. Vanaf de start van dit project zijn er dan ook specialisten vanuit Hoevenaars betrokken geweest om de studenten te adviseren. In de aanloop naar het evenement hebben studenten pitches gegeven en vragenrondes gehad. Ze mochten apparatuur gebruiken om te testen en mochten bij vragen altijd bellen of mailen. Op deze manier hebben we er samen voor gezorgd dat de ideeën ook gerealiseerd konden worden tijdens GLOW.

LOCATIES

Hoevenaars was niet enkel en alleen op de TU/e betrokken. Ook op andere locaties kon je onze techniek vinden. Zo waren we te vinden bij de Campina fabriek, Strijp T en de High Tech Campus.

HISTORIE

Hoevenaars is al meerdere jaren betrokken bij het GLOW festival. We hebben allebei beleving hoog in het vaandel staan en matchen daarom goed. In 2020 hebben we dan ook gebouwen en de lucht blauw verlicht. In de voorgaande jaren hebben we de lichtshows in het Philips stadion verzorgd. Naast de stadionshow hebben we ook meerdere sideprojecten voorzien van licht en geluid.
PROJECTS WE LOVE PROJECTS WE LOVE PROJECTS WE LOVE PROJECTS WE LOVE